Johan Zoutberg

Profiel Johan Zoutberg

Mijn loopbaan begon als maatschappelijk werker in Amsterdam. Vervolgens begon mijn avontuur als mededirecteur en reisleider bij Asian Travel Projects (Pakistan, China, Tibet en Mongolië).

Ik vervolgde mijn carrière als Regiodirecteur in de Haagse Thuiszorg. Vervolgens was ik Divisiemanager van de units Interne Ziekten en Neurologie van een ziekenhuis. Als directeur van een Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) was ik verantwoordelijk voor de fusie van 3 GGD-en. Met Bureau Jeugdzorg was ik verantwoordelijk voor de opzet van diverse Centra voor Jeugd en Gezin in meerdere gemeentes in Noord-Holland. En als bestuurder van een brede welzijnsorganisatie deed ik een doorstart van de organisatie.

Deze achtergrond en ervaring hebben van mij een ondernemende figuur gemaakt, recht door zee en betrokken.

Zo versterk ik op dit moment het leiderschap als:

  • Projectmanager / interim-directeur via Zoutberg Advies
  • Toezichthouder / commissaris van een zorgorganisatie, een woningcorporatie en een welzijnsorganisatie
  • Boardroom consultant voor toezichthouders en commissarissen
  • Maatschappelijk visitator voor de woningcorporaties
  • Senior Executive Coach voor bestuurders en professionals

Als senior executive coach was ik een van de pioniers in Nederland van het coachvak. Ik publiceerde erover in diverse vakbladen ben actief binnen de Nederlandse Organisatie   voor Beroepscoaches.

Mijn opleidingen zijn zeer gevarieerd. Na een Master Maatschappelijk Werk en Post-HBO Management in de Gezondheidszorg behaalde ik mijn Master of Arts HRM aan de University of Hertfordshire, Engeland. Voor mijn coach- en counselingpraktijk volgde ik daarna nog opleidingen over NLP, RET en Gestalt. Ik schreef regelmatig in vakbladen.

Op dit moment studeer ik Geschiedenis op de Universiteit van Amsterdam.

Op LinkedIn vindt u meer informatie over mijn achtergrond.