Johan Zoutberg

Profiel Johan Zoutberg

Mijn loopbaan begon ik als maatschappelijk werker in een Amsterdamse volksbuurt. Daarop volgde mijn avontuur als mededirecteur en reisleider bij Asian Travel Projects (Pakistan, China, Tibet en Mongolië).

De gezondheidszorg bleef trekken. Ik vervolgde mijn loopbaan als Regiodirecteur in de Haagse Thuiszorg. Vervolgens was ik Divisiemanager van de units Interne Ziekten en Neurologie van een ziekenhuis. Als directeur van een Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) was ik verantwoordelijk voor de fusie van 3 GGD-en. Met Bureau Jeugdzorg was ik verantwoordelijk voor de opzet van diverse Centra voor Jeugd en Gezin in meerdere gemeentes in Noord-Holland. En als bestuurder van een brede welzijnsorganisatie deed ik een doorstart van de organisatie.

Deze achtergrond en ervaringen hebben van mij een ondernemend gemaakt, authentiek, straight en betrokken.

Zo versterkte ik het leiderschap in meerdere functie:

  • Projectleider / interim-directeur
  • Toezichthouder / commissaris van: zorgorganisaties, woningcorporaties en welzijnsorganisaties
  • Boardroom consultant voor toezichthouders en commissarissen
  • Maatschappelijk visitator voor de woningcorporaties
  • Senior Executive Coach voor bestuurders en professionals

Als senior executive coach was ik een van de pioniers in Nederland van het coachvak. Ik publiceerde erover in diverse vakbladen ben actief binnen de Nederlandse Organisatie voor Beroepscoaches.

Mijn opleidingen zijn zeer gevarieerd. Na een Master Maatschappelijk Werk en Post-HBO Management in de Gezondheidszorg behaalde ik mijn Master of Arts HRM aan de University of Hertfordshire, Engeland. Voor mijn coach- en counselingpraktijk volgde ik daarna nog opleidingen over NLP, RET en Gestalt. Ik schreef regelmatig in vakbladen.

Op dit moment studeer ik Geschiedenis op de Universiteit van Amsterdam.

Op LinkedIn vindt u meer informatie over mijn achtergrond.