Inspireren en stimuleren, goed leiderschap?

Tsja, 75% van de professionals in de zorg vinden dat veel geld verloren gaat door verkeerde management beslissingen, dat managers met hun mislukte (ICT/innovatie) projecten hen van hun werk afhoud en dat de dokter in te lead moet zijn in plaats van de cijfers in de hand. (Zorgvisie 2012).

Toch doet goed leiderschap er wel toe volgens hen. Als ziekenhuisdirecteuren uitstralen dat kwaliteitsverbetering belangrijk is gaan dokters en verpleegkundigen daarin mee. Voor het welslagen van innovatie is wel de onderlinge samenhang van groot belang. Niet iedere afdeling of professional een eigen verbeterproject. De projecten moeten op alle niveaus op elkaar aansluiten. Dus centraal met elkaar afspreken welke normen wenselijk zijn om gehaald te worden, prikkelende randvoorwaarden leveren (van apparatuur tot scholingen). Is dat goed leiderschap??? En hoe haalbaar is dat in een slangenkuil zoals veel ziekenhuizen zijn?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie